Крајишник: Опозиција и власт да разговарају и нађу рјешење

Срна
Крајишник: Опозиција и власт да разговарају и нађу рјешење

Бањалука - Сугестија опозицији и власти у Републици Српској, када је ријеч о кризи у Народној скупштини, јесте да се састану и разговарају, ставивши Пословник ад акта јер не би требало призивати неки нови 5. октобар, изјавио је бивши предсједник парламента Српске Момчило Крајишник.

"Предсједник Народне скупштине, а не предсједник државе, требало би да каже - жОво је сада криза, али хајде да сједнемо и видимо како можемо да је ријешимо, без дневног реда, утврдићемо дневни ред на једној скупштиниж", рекао је вечерас за РТРС Крајишник, који је и први предсједник Народне скупштине Српске.


Он је навео да му се не свиђа то што неки у Српској "копирају 5. октобар" који се десио у Србији 2000. године, када су сви жељели да скину са власти Слободана Милошевића, тадашњег предсједника СР Југославије.

"Тај 5. октобар никоме није донио ништа добро. Напротив, сви су жељели само да скину са власти Милошевића, а онда су дошли до закључка да је он био државник за многе политичаре који су га наслиједили", истакао је Крајишник.

Он је нагласио да је једино рјешење да предсједник Скупштине Српске позове све посланике и саслуша их, да би сазнао ко шта жели и чуо њихове приједлоге.

"Ја бих три дана сједио у Скупштини, а никакву тачку дневног реда не бих покренуо док се не види како ћемо радити. Очито је да има много људи који нису успјели да кажу оно што желе, и треба их пустити. Сва некадашња опозиција, а данашњи функционери, били су посланици, нису се слагали. Пустите, и врло често та опозиција има добро рјешење", каже Крајишник.

Он је додао да има још много времена до избора и да прерани улазак у изборну кампању не води никуда.

"Ово је очито да избори морају ријешити проблем, али ја не знам због чега јер је још годину дана до избора. Међутим, сада почињати неку изборну утакмицу, то не води добру", рекао је Крајишник.

Бивши предсједник Народне скупштине Републике Српске навео је да ће се Српска наћи у тешкој ситуацији ако криза у парламенту не буде ријешена.

"Вјерујте, наша Република тешко може изаћи на крај... поред економски тешке ситуације, и још уз политички тешку ситуацију, нема грабљивице која не може лако да узме такав плијен", сматра Крајишник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана