Има простора за унапређење трговинске размјене БиХ и Турске

Срна
Има простора за унапређење трговинске размјене БиХ и Турске

Сарајево - У односима БиХ и Турске има простора за унапређење трговинске размјене и улагања у економију и пољопривреду, истакнуто је у данашњем разговору у Сарајеву предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића са турским министром пољопривреде и шумарства Бекиром Пакдемирлијем.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је на састанку истакнуто да је Турска веома значајан спољнотрговински партнер БиХ и да треба одржати континуитет добрих и успјешних билатералних односа.

Предложено је интензивирање економске сарадње двије земље, учешћем на пословним форумима, али и контактима привредника.

Добри односи БиХ и Турске јачају узајамним посјетама на високом нивоу, наводи се у саопштењу и истиче да је у том контексту поменута недавна посјета чланова Предсједништва БиХ Турској током које су потписани Уговор о слободној трговини и Меморандум о разумијевању о сарадњи у области транспортне инфраструктуре.

Изражена је захвалност Турској и предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану на посвећености у билатералним односима са БиХ, као и на веома успјешној посјети Предсједништва БиХ Турској.

Чланови Предсједништва БиХ позвали су Ердогана да посјети БиХ.

У име члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, састанку је присуствовао његов савјетник Славен Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана