Говедарица: Прича о пет милиона КМ за опозицију је лаж

Срна
Говедарица: Прича о пет милиона КМ за опозицију је лаж

Бањалука - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је Срни да није тачно да ће опозиција добити пет милиона КМ уколико успије са континуираним активностима рушења институција Српске до наредних избора.

Говедарица је рекао да ова изјава предсједника Српске Милорада Додика представља "ноторну неистину и једну од чињеница у маниру његових преварантских политика".


Он је додао да је основни Додиков циљ и оних који га подржавају да произведу страхове код грађана, јер, како каже, и сами живе у страху.

"Његов пјешчани политички сат је на измаку и само је питање да ли је то њему јасно", рекао је Говедарица.

Према његовим ријечима, Додик не може изразити национално јединство, јер нема свијест да на такав начин не може да се понаша предсједник Републике, који треба бити предсједник свих грађана.

"Можда би и разумио такву квалификацију да је дошла из неке друге позиције, институције, али никако не могу да схватим да то долази од предсједника Републике Српске", каже Говедарица.

Он је упитао зашто се Додик плаши ванредних парламентарних избора, ако се он и СНСД, чији је предсједник, добро котирају према, како је навео, изрежираним анкетама о популарности политичких партија.

Говедарица сматра да усљед "нефункционисања Народне скупштине, ванредни избори треба да буду одржани до краја године".

Он је закључио да ће опозиција наставити да се бори против актуелне власти која, како каже, не поштује Устав и законе и која уз помоћ парламентарне већине, односно "купљених" посланика жели да креира демократски амбијент.

"Спремни смо да дамо отпор безакоњу, који годинама чине", додао је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана