Чубриловић оснива партију до краја године

Д. М.
Чубриловић оснива партију до краја године

Бањалука - Предсједник Народне скупштине РС и бивши замјеник предсједника ДНС-а Недељко Чубриловић и још три народна посланика која су искључена из ове странке Споменка Стевановић, Споменко Стојановић и Милан Дакић у републичком парламенту ће убудуће дјеловати као посланици Независног демократског клуба (НДК).

Шефица новог клуба биће Споменка Стевановић, која је рекла да је формирање НДК клуба увод у формирање политичке партије која би требало да буде регистрована до краја године.

- Чланство ДНС-а које се опредијелило за политику враћања на изворне принципе партије тражило је од нас да предузмемо конкретне кораке и ми смо формирали клуб. У НСРС ћемо промовисати интересе грађана који су нас бирали. Када је ријеч о политичкој партији, још нисмо разматрали како ће се звати, јер се сада бавимо углавном техничким стварима у вези са регистрацијом и вјерујем да ћемо то завршити до краја године - рекла је Стевановићева.

Она је истакла да са својим колегама не жели да буде дио садашњег ДНС-а у којем су порушени сви принципи рада, јер су у партију ушли појединци само ради личног интереса, међу којима је и Милан Радовић.

Недељко Чубриловић је нагласио да очекује сарадњу са СНСД-ом и СП-ом, јер су се чланови НДК-а држали коалиционог договора.

- Не могу да говорим о томе да ли ће и колико министарстава добити НДК, док не будемо разговарали са мандатаром Радованом Вишковићем. Ми нисмо ти који диригујемо процесима, јер то у Српској може само СНСД, али очекујемо да већина наших ставова буде уважена - рекао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана