Čubrilović osniva partiju do kraja godine

D. M.
Čubrilović osniva partiju do kraja godine

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine RS i bivši zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović i još tri narodna poslanika koja su isključena iz ove stranke Spomenka Stevanović, Spomenko Stojanović i Milan Dakić u republičkom parlamentu će ubuduće djelovati kao poslanici Nezavisnog demokratskog kluba (NDK).

Šefica novog kluba biće Spomenka Stevanović, koja je rekla da je formiranje NDK kluba uvod u formiranje političke partije koja bi trebalo da bude registrovana do kraja godine.

- Članstvo DNS-a koje se opredijelilo za politiku vraćanja na izvorne principe partije tražilo je od nas da preduzmemo konkretne korake i mi smo formirali klub. U NSRS ćemo promovisati interese građana koji su nas birali. Kada je riječ o političkoj partiji, još nismo razmatrali kako će se zvati, jer se sada bavimo uglavnom tehničkim stvarima u vezi sa registracijom i vjerujem da ćemo to završiti do kraja godine - rekla je Stevanovićeva.

Ona je istakla da sa svojim kolegama ne želi da bude dio sadašnjeg DNS-a u kojem su porušeni svi principi rada, jer su u partiju ušli pojedinci samo radi ličnog interesa, među kojima je i Milan Radović.

Nedeljko Čubrilović je naglasio da očekuje saradnju sa SNSD-om i SP-om, jer su se članovi NDK-a držali koalicionog dogovora.

- Ne mogu da govorim o tome da li će i koliko ministarstava dobiti NDK, dok ne budemo razgovarali sa mandatarom Radovanom Viškovićem. Mi nismo ti koji dirigujemo procesima, jer to u Srpskoj može samo SNSD, ali očekujemo da većina naših stavova bude uvažena - rekao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana