Чубриловић: О истрази убистава на затвореном дијелу сједнице

Срна
Чубриловић: О истрази убистава на затвореном дијелу сједнице

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске разматраће на затвореном дијелу данашњег засједања информацију министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача о досадашњем току истраге у вези са убиствима од прије два дана у Приједору и Лакташима, рекао је предсједник парламента Српске Недељко Чубриловић.

Чубриловић је након сједнице скупштинског Колегијума рекао да ће, након затвореног дијела, сједница парламента Српске бити настављена разматрањем Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру и Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о оружју и муницији.

Када је ријеч о захтјевима за одржавањем посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске о стању безбједности у Републици Српској, Чубриловић је рекао да је Колегијум донио закључак да на првој наредној редовној сједници парламента Српске као прва тачка дневног реда буде разматрана безбједносна ситуација у Републици Српској.

Он је рекао да ће и та тачка дневног реда бити затворена за јавност.

На питање новинара да ли је у Републици Српској потребна велика акција борбе против организованог криминала и мафијашких група, Чубриловић је рекао да велике акције никада нису дале велике резултате.

“Систематски треба радити на свим проблемима. Ово окружење се не разликује битно од осталих окружења. Треба погледати ситуацију у БиХ и у самом окружењу. Република Српска у свим тим сегментима је у бољој позицији од осталих организационих дијелова и државниј институција око нас”, закључио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана