Завршен Фестивал руског филма у Братунцу

Срна
Завршен Фестивал руског филма у Братунцу

Братунац - Пројекцијом филма "Капела анђела", редитеља Николаја Дрејдена, у Братунцу је вечерас завршен петодневни Фестивал руског филма који је организовао братуначки Дом културе уз подршку Амбасаде Русије у БиХ.

Као и претходне четири вечери биоскопска сала била је пуна.

Будући да нису продаване улазнице, организатори процјењују да је око 1.500 љубитеља филмске умјетности присуствовало филмским пројекцијама током фестивала.

"Позитивно смо изненађени посјетом јер је биоскопска сала свих пет вечери за редом била пуна", рекао је директор братуначког Дома културе Радован Петковић.

Он је навео да руководство Дома културе ово позитивно искуство мотивише да у наредном периоду организују још оваквих догађаја.

"У разговору са представницима Амбасаде Русије, прије свега са замјеником амбасадора, закључили смо да постоји обострана жеља да ову сарадњу наставимо и организујемо још сличних манифестација", рекао је Петковић.

Он је истакао да је финансијски моменат у овом случају био у другом плану, а реализација ове манифестације коштала је Дом културе нешто мање од 100 марака.

Петковић је захвалио Амбасади Русије у БиХ што је омогућила да се у Братунцу организује овај фестивал који је изузетан догађај за љубитеље културе у овом мјесту сиромашном културним догађајима.

Многи посјетиоци који су погледали ове филмове кажу да су позитивно изненађени руском кинематографијом.

За пет фестивалских вечери приказано је исто толико филмова који приказују данашњу, модерну Русију, а отварању фестивала присуствовао је замјеник руског амбасадора у БиХ Петар Фролов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана