Završen Festival ruskog filma u Bratuncu

Srna
Završen Festival ruskog filma u Bratuncu

Bratunac - Projekcijom filma "Kapela anđela", reditelja Nikolaja Drejdena, u Bratuncu je večeras završen petodnevni Festival ruskog filma koji je organizovao bratunački Dom kulture uz podršku Ambasade Rusije u BiH.

Kao i prethodne četiri večeri bioskopska sala bila je puna.

Budući da nisu prodavane ulaznice, organizatori procjenjuju da je oko 1.500 ljubitelja filmske umjetnosti prisustvovalo filmskim projekcijama tokom festivala.

"Pozitivno smo iznenađeni posjetom jer je bioskopska sala svih pet večeri za redom bila puna", rekao je direktor bratunačkog Doma kulture Radovan Petković.

On je naveo da rukovodstvo Doma kulture ovo pozitivno iskustvo motiviše da u narednom periodu organizuju još ovakvih događaja.

"U razgovoru sa predstavnicima Ambasade Rusije, prije svega sa zamjenikom ambasadora, zaključili smo da postoji obostrana želja da ovu saradnju nastavimo i organizujemo još sličnih manifestacija", rekao je Petković.

On je istakao da je finansijski momenat u ovom slučaju bio u drugom planu, a realizacija ove manifestacije koštala je Dom kulture nešto manje od 100 maraka.

Petković je zahvalio Ambasadi Rusije u BiH što je omogućila da se u Bratuncu organizuje ovaj festival koji je izuzetan događaj za ljubitelje kulture u ovom mjestu siromašnom kulturnim događajima.

Mnogi posjetioci koji su pogledali ove filmove kažu da su pozitivno iznenađeni ruskom kinematografijom.

Za pet festivalskih večeri prikazano je isto toliko filmova koji prikazuju današnju, modernu Rusiju, a otvaranju festivala prisustvovao je zamjenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana