Виржин Ефира фрнцуска глумица: Повјерење у редитеља ствара добар филм

Танјуг
Виржин Ефира фрнцуска глумица: Повјерење у редитеља ствара добар филм

Мокра Гора - Белгијска глумица Виржин Ефира, која тумачи главну улогу у филму "У кревету са Викторијом" Жустин Трије, одржала је радионицу за студенте и младе ауторе у оквиру 10. Кустендорфа.

Ефира је, одговарајући на многобројна питања студената, рекла да је рад са редитељком Трије такав да она спречава да се глумци осјете удобно и креира хаос на сету, гдје су могуће свакакве незгоде, али све је у повјерењу.

За Ефиру суштина процеса рада на филму је у томе да се глумац потпуно препусти редитељу и да има повјерења у њега, а управо из тога проистекао је и комплексан лик Викторије.

Ефира је објаснила да је за разлику од Викторије, која је један тежак карактер, она потпуно другачија, много чвршћа и стабилнија, па се бојала на почетку да игра такву особу.

- Она комуницира, преговара, тражи на почетку праве ријечи, а онда осјећања и проналази их на крају. Викторија није све вријеме снажна, није никакав архетипски лик. Она током филма има и много питања о томе да ли је добра мајка, али филм не даје одговоре - рекла је Ефира.

Глумица је поменула да, захваљујући финансијама, у Француској могу да раде комедије које су мало личније и упитала је присутне у сали "Проклета авлија" шта они мисле о филму, да ли је сувише француски и добила одговор да је филм забаван и духовит, али са веома комплексном јунакињом.

Ефира је рекла да кад год радите на неком карактеру, унесете мало себе и да у лику Викторије има доста тога од редитељке Жустин. На питање да ли је могуће да постоји заиста особа попут Викторије, Ефира каже да је очигледно да много тога у филму долази из реалног свијета.

Иако су реакције попут Викторијиних ријетко могуће у стварности, у филму се, према њеним ријечима, приказује реална перцепција свијета, однос према људима, модерна усамљеност.

- Иако је фикција, овај филм хвата права осјећања, ставове - рекла је она и додала да је редитељка Трије одлична у "хватању тренутка", а све што глумци треба да ураде јесте да науче текст јер је сценарио врло детаљно написан, посебно када је ријеч о лику који она тумачи.

Иако неки доживљавају Викторију као хероину модерног доба, за Ефиру она није побједник, нити њена прича одговара њеном снажном имену. Ефира игра и у новом филму Пола Верховена "Ела", уз Изабел Ипер.

Она каже да је било велико задовољство сарађивати са тако изванредним редитељем, који преиспитује систем, друштво и то ради на тако субверзиван начин, додавши да није успио да сними филм "Ела" у САД, те се окренуо француско-белгијско-њемачкој копродукцији.

- Он све измонтира у глави и мало говори. Има 78 година, а опет је тако млад - оцијенила је Ефира.

Прича

Радња филма "У кревету са Викторијом" бави се истоименом главном јунакињом која је адвокат и бави се кривичним правом, а њен љубавни живот је ништаван и празан. На једном вјенчању среће старог пријатеља Винсента и налети на пропалицу Сема кога је успјешно одбранила на суду. Наредног дана Винсент је оптужен за покушај убиства своје дјевојке, једини свједок је спас жртве. Викторија невољно пристаје да брани Винсента и унајмљује Сема као бебиситера, чиме почиње низ катастрофа у њеном животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана