Спектакл Фолклорна магија подиже завјесу у Београду

Глас Српске
Спектакл Фолклорна магија подиже завјесу у Београду

БАЊАЛУКА - Три представе Дјечијег позоришта Републике Српске које су путовале свијетом и освајале награде у наредна три дана биће изведене у оквиру Дана Дјечијег позоришта Републике Српске у Београду.

За почетак ове значајне манифестације, на коју је дјечији театар јако поносан, глумци ће вечерас у 20 часова извести етно-луткарски спектакл "Фолклорна магија".

- Поносни смо што смо као Дјечије позориште РС доживјели да имамо своје дане у Београду и то у Малом позоришту "Душко Радовић" - рекао је директор овог театра Предраг Бјелошевић.

Интересовање за стваралаштво које долази из Бањалуке је велико, па су скоро све улазнице већ распродате. Поједини се, објашњава Бјелошевић, посебно радују што се култна представа "Тужни принц" послије деветнаест година поново враћа пред београдску публику.

- "Тужног принца" играли смо прије деветнаест година у такмичарском програму Битефа. Исти ансамбл играо је и тада, што је стварно куриозитет - казао је Бјелошевић и додао да је овај комад, за који он потписује текст, на репертоару 23. марта.

"Вук и седам јарића у Музеју бајки" на репертоару је 22. марта. Поред термина за грађанство, представе ће се играти и у јутарњим часовима, организовано за школску публику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана