Spektakl Folklorna magija podiže zavjesu u Beogradu

Glas Srpske
Spektakl Folklorna magija podiže zavjesu u Beogradu

BANjALUKA - Tri predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske koje su putovale svijetom i osvajale nagrade u naredna tri dana biće izvedene u okviru Dana Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Beogradu.

Za početak ove značajne manifestacije, na koju je dječiji teatar jako ponosan, glumci će večeras u 20 časova izvesti etno-lutkarski spektakl "Folklorna magija".

- Ponosni smo što smo kao Dječije pozorište RS doživjeli da imamo svoje dane u Beogradu i to u Malom pozorištu "Duško Radović" - rekao je direktor ovog teatra Predrag Bjelošević.

Interesovanje za stvaralaštvo koje dolazi iz Banjaluke je veliko, pa su skoro sve ulaznice već rasprodate. Pojedini se, objašnjava Bjelošević, posebno raduju što se kultna predstava "Tužni princ" poslije devetnaest godina ponovo vraća pred beogradsku publiku.

- "Tužnog princa" igrali smo prije devetnaest godina u takmičarskom programu Bitefa. Isti ansambl igrao je i tada, što je stvarno kuriozitet - kazao je Bjelošević i dodao da je ovaj komad, za koji on potpisuje tekst, na repertoaru 23. marta.

"Vuk i sedam jarića u Muzeju bajki" na repertoaru je 22. marta. Pored termina za građanstvo, predstave će se igrati i u jutarnjim časovima, organizovano za školsku publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana