Посјетиоци смијехом испунили салу у Бијељини

Љиљана Алексић
Посјетиоци смијехом испунили салу у Бијељини

Бијељина - Представа о богатом париском издавачу и пријатељима који се надмећу у томе који ће на вечеру довести већу будалу којој ће се подсмијавати што за њих представља тренутке забаве, изазвала је добре реакције у публици, а фестивал у Бијељини свих ових дана оправдао је свој назив "Дани комедије", јер су посјетиоци сваке вечери смијехом испуњавали салу.

Треће фестивалске вечери представили су се глумци Народног  позоришта из  Тузле комадом  "Будала на вечери" чији је аутор Францис Вебер, а режисер Мидхат Куљугић.

- Изузетно нам је задовољство да поново гостујемо у Бијељини, на овом фестивалу више пута смо се представили публици и импресије су увијек биле одличне - рекао је редитељ Кушљугић и додао да овај комад у Тузли пуни салу у њиховој матичној кући.

Подсјетио је да глумци Народног позоришта у Тузли један период нису играли због адаптације зграде позоришта.

-   Нисмо много представа одиграли због тога, али се надам да ће овај позоришни комад имати сигурну дуговјечност јер гдје год да смо гостовали сале су заиста биле пуне - рекао је он.

"Будала на вечери", најдража је представа и глумцу Едису Жилићу који се глумом бави дванаест година и који је члан ансамбла Народног позоришта у Тузли.

-  Улога ми је веома драга јер уживам играјући са екипом што се пренесе и на публику па се створи та нека повратна емоција - рекао је Жилић.

Народно позориште у Тузли је основано 1949. године, међутим традиција позоришта у граду соли датира још од 1898. године.

Проглашење побједника

Комад  "Пиџама за шесторо" у режији Жељка Стјепановића Градског позоришта "Јазавац" биће изведен вечерас у част награђених. Глумачке креације показаће глумци Златан Видовић, Драгана Марић, Сњежана Штикић, Велимир Бланић, Ања Станић и Борис Шавија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана