Posjetioci smijehom ispunili salu u Bijeljini

Ljiljana Aleksić
Posjetioci smijehom ispunili salu u Bijeljini

Bijeljina - Predstava o bogatom pariskom izdavaču i prijateljima koji se nadmeću u tome koji će na večeru dovesti veću budalu kojoj će se podsmijavati što za njih predstavlja trenutke zabave, izazvala je dobre reakcije u publici, a festival u Bijeljini svih ovih dana opravdao je svoj naziv "Dani komedije", jer su posjetioci svake večeri smijehom ispunjavali salu.

Treće festivalske večeri predstavili su se glumci Narodnog  pozorišta iz  Tuzle komadom  "Budala na večeri" čiji je autor Francis Veber, a režiser Midhat Kuljugić.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo da ponovo gostujemo u Bijeljini, na ovom festivalu više puta smo se predstavili publici i impresije su uvijek bile odlične - rekao je reditelj Kušljugić i dodao da ovaj komad u Tuzli puni salu u njihovoj matičnoj kući.

Podsjetio je da glumci Narodnog pozorišta u Tuzli jedan period nisu igrali zbog adaptacije zgrade pozorišta.

-   Nismo mnogo predstava odigrali zbog toga, ali se nadam da će ovaj pozorišni komad imati sigurnu dugovječnost jer gdje god da smo gostovali sale su zaista bile pune - rekao je on.

"Budala na večeri", najdraža je predstava i glumcu Edisu Žiliću koji se glumom bavi dvanaest godina i koji je član ansambla Narodnog pozorišta u Tuzli.

-  Uloga mi je veoma draga jer uživam igrajući sa ekipom što se prenese i na publiku pa se stvori ta neka povratna emocija - rekao je Žilić.

Narodno pozorište u Tuzli je osnovano 1949. godine, međutim tradicija pozorišta u gradu soli datira još od 1898. godine.

Proglašenje pobjednika

Komad  "Pidžama za šestoro" u režiji Željka Stjepanovića Gradskog pozorišta "Jazavac" biće izveden večeras u čast nagrađenih. Glumačke kreacije pokazaće glumci Zlatan Vidović, Dragana Marić, Snježana Štikić, Velimir Blanić, Anja Stanić i Boris Šavija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana