Малешевић уручио награду Змијањче Ани Мирјани Брдар

Срна
Малешевић уручио награду Змијањче Ани Мирјани Брдар

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић данас је на Кочићевом огњишту у Стричићима код Бањалуке уручио награду "Змијањче" Ани Мирјани Брдар, ученици осмог разреда из Брезичана код Приједора.

"Изузетна ми је част да уручим овогодишњу награду жЗмијањчеж која се традиционално додјељује ученику за најбоље литерарно остварење написано у Кочићевом духу", рекао је Малешевић обраћајући се присутнима на Кочићевом огњишту.

Он је честитао овогодишњем добитнику, те истакао да је сигуран да је овако престижна награда веома важна у животу сваког ученика који је добије.

Малешевић је додао да су ученици, захваљујући овом литерарном конкурсу, у прилици да мало дубље промишљају о универзалним вриједностима за које је Кочић живио, а то су истина, правда и слобода.

Добитник овогодишње награде "Змијањче" Ана Мирјана Брдар рекла је да је награда за њу веома значајна и да ће представљати подстрек да настави писати.

О лику и дјелу српског писца говорили су и овогодишњи добитник Кочићеве награде Коља Мићевић, којем је награда уручена синоћ на свечаној академији у Бањалуци, пјесник Љубивоје Ршумовић, те представник Удружења књижевника Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана