Malešević uručio nagradu Zmijanjče Ani Mirjani Brdar

Srna
Malešević uručio nagradu Zmijanjče Ani Mirjani Brdar

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević danas je na Kočićevom ognjištu u Stričićima kod Banjaluke uručio nagradu "Zmijanjče" Ani Mirjani Brdar, učenici osmog razreda iz Brezičana kod Prijedora.

"Izuzetna mi je čast da uručim ovogodišnju nagradu žZmijanjčež koja se tradicionalno dodjeljuje učeniku za najbolje literarno ostvarenje napisano u Kočićevom duhu", rekao je Malešević obraćajući se prisutnima na Kočićevom ognjištu.

On je čestitao ovogodišnjem dobitniku, te istakao da je siguran da je ovako prestižna nagrada veoma važna u životu svakog učenika koji je dobije.

Malešević je dodao da su učenici, zahvaljujući ovom literarnom konkursu, u prilici da malo dublje promišljaju o univerzalnim vrijednostima za koje je Kočić živio, a to su istina, pravda i sloboda.

Dobitnik ovogodišnje nagrade "Zmijanjče" Ana Mirjana Brdar rekla je da je nagrada za nju veoma značajna i da će predstavljati podstrek da nastavi pisati.

O liku i djelu srpskog pisca govorili su i ovogodišnji dobitnik Kočićeve nagrade Kolja Mićević, kojem je nagrada uručena sinoć na svečanoj akademiji u Banjaluci, pjesnik Ljubivoje Ršumović, te predstavnik Udruženja književnika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana