Концерт у Бечу остварење сна Бањалучке филхармоније

А. М.
Концерт у Бечу остварење сна Бањалучке филхармоније

Бањалука - Бањалучка филхармонија наставља своје концертне активности у првој половини концертне сезоне 2017. године са једним од најважнијих концерата од оснивања, па ће се Гудачки оркестар Бањалучке филхармоније представити публици у Аустрији 12. јуна концертом у Бечу у чувеној концертној дворани у "Austria Salom Im Rathaus".

Директор Филхармоније Иван Оташевић није крио понос што ће свирати у истој дворани гдје током концертне сезоне наступају најпознатији свјетски умјетници.

- Овај концертни простор подразумијева врхунско извођење и поред огромног задовољства због овог концерта, код нас је присутно велико узбуђење и одговорност, зато што представљамо младу концертну сцену умјетничке музике у Републици Српској. Будући да је ово наш осми концертни наступ ове године, оркестар је у доброј свирачкој форми - казао је он.

Наступ у Бечу, којем ће дириговати Ванеса Кременовић, истиче Оташевић, је сан сваког умјетника, јер је Беч престоница умјетничке музике и познат је као град у којем су током историје стварали највећи свјетски композитори и умјетници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана