Koncert u Beču ostvarenje sna Banjalučke filharmonije

A. M.
Koncert u Beču ostvarenje sna Banjalučke filharmonije

Banjaluka - Banjalučka filharmonija nastavlja svoje koncertne aktivnosti u prvoj polovini koncertne sezone 2017. godine sa jednim od najvažnijih koncerata od osnivanja, pa će se Gudački orkestar Banjalučke filharmonije predstaviti publici u Austriji 12. juna koncertom u Beču u čuvenoj koncertnoj dvorani u "Austria Salom Im Rathaus".

Direktor Filharmonije Ivan Otašević nije krio ponos što će svirati u istoj dvorani gdje tokom koncertne sezone nastupaju najpoznatiji svjetski umjetnici.

- Ovaj koncertni prostor podrazumijeva vrhunsko izvođenje i pored ogromnog zadovoljstva zbog ovog koncerta, kod nas je prisutno veliko uzbuđenje i odgovornost, zato što predstavljamo mladu koncertnu scenu umjetničke muzike u Republici Srpskoj. Budući da je ovo naš osmi koncertni nastup ove godine, orkestar je u dobroj sviračkoj formi - kazao je on.

Nastup u Beču, kojem će dirigovati Vanesa Kremenović, ističe Otašević, je san svakog umjetnika, jer je Beč prestonica umjetničke muzike i poznat je kao grad u kojem su tokom istorije stvarali najveći svjetski kompozitori i umjetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana