Кабареом Горана Султановића почели Дани позоришта

Срна
Кабареом Горана Султановића почели Дани позоришта

Братунац - Кабареом "Ја пјевам свој блуз" глумца Горана Султановића, у Братунцу је вечерас почела манифестација "Дани позоришта" која ће трајати до 15. априла.

Почетку позоришног програма претходило је уручивање захвалница братуначког Дома културе, који је организатор манифестације, колективима и појединцима за подршку развоју културе у овом мјесту.


Директор Дома културе Радован Петковић рекао је да су "Дани позоришта" поклон љубитељима позоришне умјетности, јер ће улаз за свих шест представа, колико ће бити изведено, бити бесплатан.

"Захваљујући позитивном пословању у прошлој години и уз помоћ компанија жГросж, жТехнички ремонтж и бензинске пумпе жРанкићж, обезбиједили смо средства и одлучили да организујемо жДане позориштаж да бисмо обогатили културну понуду и садржаје у овом мјесту", изјавио је Петковић Срни.

Он је истакао да су "Дани позоришта" допринос промоцији позоришне културе у овој средини и да им је жеља да ово постане традиционална манифестација у Братунцу.

Горан Султановић рекао је да је организовање "Дана позоришта" у Братунцу веома значајно, ако не за одрасле, онда сигурно за дјецу која се први пут сусрећу са позоришним представама, за њихово образовање и позоришну едукацију.

"Овај кабаре траје већ 17 година уз стално освјежавање садржаја текстовима из пера најпознатијих пјесника и афористичара", навео је Султановић.

За сутра у 20.00 часова планирано је да Позориште младих из Зворника одигра представу "Ожалошћена породица", док ће се глумци-аматери Љубовијског драмског позоришта представити у сриједу, 12. априла, представом "Горчило, јеси ли то дош'о да ме видиш".

У четвртак, 13. априла, у 20.00 часова Позориште "Маслачак" из Бијељине извешће представу "Кафина, цура фина", а у петак, 14. априла, Нинослав Ћулум ће извести монодраму "Петар Пепо Бандић".

На затварању манифестације, у суботу, 15. априла, братуначкој публици представиће се глумци овдашњег Аматерског позоришта "Милица Топаловић" представом "Поздрави неког".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана