Kabareom Gorana Sultanovića počeli Dani pozorišta

Srna
Kabareom Gorana Sultanovića počeli Dani pozorišta

Bratunac - Kabareom "Ja pjevam svoj bluz" glumca Gorana Sultanovića, u Bratuncu je večeras počela manifestacija "Dani pozorišta" koja će trajati do 15. aprila.

Početku pozorišnog programa prethodilo je uručivanje zahvalnica bratunačkog Doma kulture, koji je organizator manifestacije, kolektivima i pojedincima za podršku razvoju kulture u ovom mjestu.


Direktor Doma kulture Radovan Petković rekao je da su "Dani pozorišta" poklon ljubiteljima pozorišne umjetnosti, jer će ulaz za svih šest predstava, koliko će biti izvedeno, biti besplatan.

"Zahvaljujući pozitivnom poslovanju u prošloj godini i uz pomoć kompanija žGrosž, žTehnički remontž i benzinske pumpe žRankićž, obezbijedili smo sredstva i odlučili da organizujemo žDane pozorištaž da bismo obogatili kulturnu ponudu i sadržaje u ovom mjestu", izjavio je Petković Srni.

On je istakao da su "Dani pozorišta" doprinos promociji pozorišne kulture u ovoj sredini i da im je želja da ovo postane tradicionalna manifestacija u Bratuncu.

Goran Sultanović rekao je da je organizovanje "Dana pozorišta" u Bratuncu veoma značajno, ako ne za odrasle, onda sigurno za djecu koja se prvi put susreću sa pozorišnim predstavama, za njihovo obrazovanje i pozorišnu edukaciju.

"Ovaj kabare traje već 17 godina uz stalno osvježavanje sadržaja tekstovima iz pera najpoznatijih pjesnika i aforističara", naveo je Sultanović.

Za sutra u 20.00 časova planirano je da Pozorište mladih iz Zvornika odigra predstavu "Ožalošćena porodica", dok će se glumci-amateri Ljubovijskog dramskog pozorišta predstaviti u srijedu, 12. aprila, predstavom "Gorčilo, jesi li to doš'o da me vidiš".

U četvrtak, 13. aprila, u 20.00 časova Pozorište "Maslačak" iz Bijeljine izvešće predstavu "Kafina, cura fina", a u petak, 14. aprila, Ninoslav Ćulum će izvesti monodramu "Petar Pepo Bandić".

Na zatvaranju manifestacije, u subotu, 15. aprila, bratunačkoj publici predstaviće se glumci ovdašnjeg Amaterskog pozorišta "Milica Topalović" predstavom "Pozdravi nekog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana