Финансијска подршка Театар фесту Петар Кочић и у овој сезони

Срна
Финансијска подршка Театар фесту Петар Кочић и у овој сезони

Бањалука - Адико банка Бањалука и у наредних годину дана спонзорисаће Народно позориште Републике Српске и подржати организацију Театар феста "Петар Кочић", који ће бити одржан од 17. до 24 маја.

Уговор о наставку сарадње потписали су директори Адико банке Марио Иванковић и Народног позоришта Ненад Новаковић, који је рекао да је ова сарадња примјер како се могу постићи изванредни резултати, уз добру вољу и на обострано задовољство.


"Жеља нам је да сваке године ову сарадњу унапређујемо и обогаћујемо уз међусобно поштовање и његовање пријатељских односа, не мјерећи је само материјалним вриједностима, већ и оним духовним, културолошким, које су нам повезница и обострано значе много", рекао је Новаковић.

Иванковић је истакао да је Народно позориште Републике Српске једна од најважнијих институција културе, чије представе привлаче бројну позоришну публику, саопштено је из Адико банке.

"Оно што ме посебно радује је чињеница да из године у годину расте број младих који посјећују позориште. Ово нам је био додатни мотив да наставимо успјешну вишегодишњу сарадњу и финансијски подржимо Народно позориште и његов највећи пројекат Театар фест жПетар Кочићж", рекао је Иванковић.

Међународни фестивал позоришта Театар фест "Петар Кочић" културна је манифестација Републике Српске која за циљ има популаризацију позоришне умјетности, првенствено презентацију монодраме, а одржава се у Бањалуци сваке године у мају.

На овогодишњем Театар фесту "Петар Кочић", који ће бити одржан од 17. до 24. маја, биће приказано седам представа позоришта из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Републике Српске.

Театар фест "Петар Кочић" добио је ознаку "Европа за фестивале, фестивали за Европе" /ЕФФЕ/ за 2017. и 2018. годину, чиме је постао дио европске фестивалске заједнице.

Адико банка ће током године подржати и низ других манифестација из области културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана