Finansijska podrška Teatar festu Petar Kočić i u ovoj sezoni

Srna
Finansijska podrška Teatar festu Petar Kočić i u ovoj sezoni

Banjaluka - Adiko banka Banjaluka i u narednih godinu dana sponzorisaće Narodno pozorište Republike Srpske i podržati organizaciju Teatar festa "Petar Kočić", koji će biti održan od 17. do 24 maja.

Ugovor o nastavku saradnje potpisali su direktori Adiko banke Mario Ivanković i Narodnog pozorišta Nenad Novaković, koji je rekao da je ova saradnja primjer kako se mogu postići izvanredni rezultati, uz dobru volju i na obostrano zadovoljstvo.


"Želja nam je da svake godine ovu saradnju unapređujemo i obogaćujemo uz međusobno poštovanje i njegovanje prijateljskih odnosa, ne mjereći je samo materijalnim vrijednostima, već i onim duhovnim, kulturološkim, koje su nam poveznica i obostrano znače mnogo", rekao je Novaković.

Ivanković je istakao da je Narodno pozorište Republike Srpske jedna od najvažnijih institucija kulture, čije predstave privlače brojnu pozorišnu publiku, saopšteno je iz Adiko banke.

"Ono što me posebno raduje je činjenica da iz godine u godinu raste broj mladih koji posjećuju pozorište. Ovo nam je bio dodatni motiv da nastavimo uspješnu višegodišnju saradnju i finansijski podržimo Narodno pozorište i njegov najveći projekat Teatar fest žPetar Kočićž", rekao je Ivanković.

Međunarodni festival pozorišta Teatar fest "Petar Kočić" kulturna je manifestacija Republike Srpske koja za cilj ima popularizaciju pozorišne umjetnosti, prvenstveno prezentaciju monodrame, a održava se u Banjaluci svake godine u maju.

Na ovogodišnjem Teatar festu "Petar Kočić", koji će biti održan od 17. do 24. maja, biće prikazano sedam predstava pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Teatar fest "Petar Kočić" dobio je oznaku "Evropa za festivale, festivali za Evrope" /EFFE/ za 2017. i 2018. godinu, čime je postao dio evropske festivalske zajednice.

Adiko banka će tokom godine podržati i niz drugih manifestacija iz oblasti kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana