Дјечији смијех највећа награда за пјеснике

М. В.
Дјечији смијех највећа награда за пјеснике

Градишка - Наступи српских пјесника, хумориста, сатиричара и афористичара обиљежили су други фестивал поезије "Витезово пролеће", који је публику у Градишци оплеменио најљепшим стиховима.

Овај пут почетак прољећа заједно са поштоваоцима стиха прославили су на најљепши начин, уз писану ријеч, Недељко Попадић, Раде Ђерговић, Марко Шукало, Благоје Баковић, Љубомир Ћорилић, Ивана Миланов, Светлана Гајић... Пјесник и рок музичар, популарни Бора Ђорђевић од Културног центра Градишка добио је повељу за развој културе, која му, како каже, много значи.

- "Витезово пролеће" је сјајна песничка манифестација. Жао ми је што нисмо били у пуном саставу. Са нама обично иде и Раша Попов, када му то здравље дозвољава. Деца су дивна, певала су са нама, музикални су и добро васпитани - рекао је Ђорђевић.

Директор градишког фестивала "Витезово пролеће" Марко Шукало истакао је да је фестивал првог дана, који је био посвећен поезији за дјецу, у два термина посјетило око 1.500 ученика.

- Пјесници су посјетили и дјецу ометену у развоју и дјецу која се лијече на Педијатријском одјељењу градишке болнице. Обишли су и знаменитости града и њихови утисци су феноменални - рекао је Шукало.

Уредник часописа "Витез" Недељко Попадић уручио је Културном центру Градишка и директору Жељку Благојевићу диплому за допринос развоју културе, а Културни центар узвратио је повељама, које је додијелио Попадићу, Бори Ђорђевићу и предсједнику Удружења књижевника Србије Радомиру Андрићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана