Dječiji smijeh najveća nagrada za pjesnike

M. V.
Dječiji smijeh najveća nagrada za pjesnike

Gradiška - Nastupi srpskih pjesnika, humorista, satiričara i aforističara obilježili su drugi festival poezije "Vitezovo proleće", koji je publiku u Gradišci oplemenio najljepšim stihovima.

Ovaj put početak proljeća zajedno sa poštovaocima stiha proslavili su na najljepši način, uz pisanu riječ, Nedeljko Popadić, Rade Đergović, Marko Šukalo, Blagoje Baković, Ljubomir Ćorilić, Ivana Milanov, Svetlana Gajić... Pjesnik i rok muzičar, popularni Bora Đorđević od Kulturnog centra Gradiška dobio je povelju za razvoj kulture, koja mu, kako kaže, mnogo znači.

- "Vitezovo proleće" je sjajna pesnička manifestacija. Žao mi je što nismo bili u punom sastavu. Sa nama obično ide i Raša Popov, kada mu to zdravlje dozvoljava. Deca su divna, pevala su sa nama, muzikalni su i dobro vaspitani - rekao je Đorđević.

Direktor gradiškog festivala "Vitezovo proleće" Marko Šukalo istakao je da je festival prvog dana, koji je bio posvećen poeziji za djecu, u dva termina posjetilo oko 1.500 učenika.

- Pjesnici su posjetili i djecu ometenu u razvoju i djecu koja se liječe na Pedijatrijskom odjeljenju gradiške bolnice. Obišli su i znamenitosti grada i njihovi utisci su fenomenalni - rekao je Šukalo.

Urednik časopisa "Vitez" Nedeljko Popadić uručio je Kulturnom centru Gradiška i direktoru Željku Blagojeviću diplomu za doprinos razvoju kulture, a Kulturni centar uzvratio je poveljama, koje je dodijelio Popadiću, Bori Đorđeviću i predsjedniku Udruženja književnika Srbije Radomiru Andriću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana