Позориште Јазавац одиграло представу у Ослу

Срна
Позориште Јазавац одиграло представу у Ослу

Осло - Градско позориште "Јазавац" из Бањалуке одиграло је синоћ у пријестоници Норвешке Ослу позоришну представу "Цијело тијело ту ме боли", у режији Николе Пејаковића.

Глумац Љубиша Савановић рекао је Срни да је представа у Ослу први корак у успостављању сарадње бањалучког позоришта и Српског друштва "Рас" из овог норвешког града.


Он је изразио наду да ће у Норвешкој гостовати и друга позоришта из Републике Српске.

"У тренуцима када смо као народ прилично разједињени и подијељени по разним идеологијама и вјеровањима мислимо да је потребно да оставимо иза себе све наше идеолошке подјеле и међусобна избјегавања и покушамо да се упознамо и дружимо на један модеранији начин који ће бити у складу са 21. вијеком и окружењу у којем живимо", рекао је Срни Бојан Ракоњац из Српског друштва "Рас" у Ослу, које је било организатор гостовања бањалучких умјетника у норвешкој пријестоници.

Српко друштво "Рас" основано је у Ослу у августу 2010. године ради очувања српске културе, духа и традиције, као и повезивања и развијања пријатељстава и међусобне сарадње српског и норвешког народа, али и свих оних људи који пријатељство према Србима искрено осјећају и желе да његују.

Градско позориште "Јазавац" основано је у Бањалуци 2006. године као непрофитна организација са циљем да постане позориште јасног и препознатљивог идентитета, прије свега кроз властиту продукцију и приказивачку дјелатност, а затим и кроз остале програмске дјелатности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана