Parodijom položili ispit glume

Jasmina Perišić
Parodijom položili ispit glume

Banjaluka - Članovi Studija "Jazavac" izveli su premijerno predstavu "Bogovi su prolupali" u okviru sedmice ovog studija koja je održana u Banjaluci.

Mladi glumci pod vođstvom mentora Slađane Zrnić nastupili su u nedjelju uveče na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac", a publika je uživala u parodiji na grčke mitove.

Mladi polaznici škole glume pokazali su ljubiteljima teatra šta su naučili u proteklih osam mjeseci, a imali su časove dikcije, akrobalansa i plesa.

Glumica Slađana Zrnić kaže da je ovo treća generacija mladih polaznika studija "Jazavac".

- Zajedno sa glumicom Draganom Marić izvela sam dvije generacije polaznika studija glume, a u trećoj smo zbog velike zainteresovanosti angažovali i druge predavače - rekla je Zrnićeva.

Dodaje da je treća generacija glumaca podijeljena u tri grupe, a da je ona sa svojom ekipom osmislila predstavu "Bogovi su prolupali".

- Zadovoljna sam kako su spremili nastup. Ipak su oni zreliji polaznici, od 15 do 20 godina. Najmlađe članove prve grupe vodi Nikolina Jelisavac, dok Velimir Blanić koji je ujedno i profesor na akademiji glume radi sa drugom grupom - priča Zrnićeva dodajući da svi mladi ljudu koji žele da se oprobaju u glumačkim vodama mogu doći u studio "Jazavac".

Gimnazijalka Milica Galić kaže da je oduševljena časovima glume, kao i časovima provedenim u pozorištu.

 - Oduvijek sam htjela da se bavim glumom. Sada sam još više zainteresovana za ovaj poziv i mislim da ću školovanje nastaviti u tom pravcu - kaže Galićeva.

Scenska igra

Glumica Slađana Zrnić ističe da je cilj Studija "Jazavac" da obrazuje mlade glumce i da ih nauči kulturi življenja.

- Kroz scensku igru mladi nauče i dikciju, steknu disciplinu, a takođe se edukuju i kao buduća publika - kaže Slađana Zrnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana