Пародијом положили испит глуме

Јасмина Перишић
Пародијом положили испит глуме

Бањалука - Чланови Студија "Јазавац" извели су премијерно представу "Богови су пролупали" у оквиру седмице овог студија која је одржана у Бањалуци.

Млади глумци под вођством ментора Слађане Зрнић наступили су у недјељу увече на сцени Градског позоришта "Јазавац", а публика је уживала у пародији на грчке митове.

Млади полазници школе глуме показали су љубитељима театра шта су научили у протеклих осам мјесеци, а имали су часове дикције, акробаланса и плеса.

Глумица Слађана Зрнић каже да је ово трећа генерација младих полазника студија "Јазавац".

- Заједно са глумицом Драганом Марић извела сам двије генерације полазника студија глуме, а у трећој смо због велике заинтересованости ангажовали и друге предаваче - рекла је Зрнићева.

Додаје да је трећа генерација глумаца подијељена у три групе, а да је она са својом екипом осмислила представу "Богови су пролупали".

- Задовољна сам како су спремили наступ. Ипак су они зрелији полазници, од 15 до 20 година. Најмлађе чланове прве групе води Николина Јелисавац, док Велимир Бланић који је уједно и професор на академији глуме ради са другом групом - прича Зрнићева додајући да сви млади људу који желе да се опробају у глумачким водама могу доћи у студио "Јазавац".

Гимназијалка Милица Галић каже да је одушевљена часовима глуме, као и часовима проведеним у позоришту.

 - Одувијек сам хтјела да се бавим глумом. Сада сам још више заинтересована за овај позив и мислим да ћу школовање наставити у том правцу - каже Галићева.

Сценска игра

Глумица Слађана Зрнић истиче да је циљ Студија "Јазавац" да образује младе глумце и да их научи култури живљења.

- Кроз сценску игру млади науче и дикцију, стекну дисциплину, а такође се едукују и као будућа публика - каже Слађана Зрнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана