Отворен Међународни фестивал позоришта за дјецу Бањалука 2018

Срна
Отворен Међународни фестивал позоришта за дјецу Бањалука 2018

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић оцијенио је да је 17. Међународни фестивал позоришта за дјецу “Бањалука 2018” једна од најзначајнијих манифестација културе у Српској.

“Ово је једна од најважнијих манифестација културе јер сваке године прикаже на десетине позоришних представа, направи сусрет неколико хиљада дјеце и поведе их у њихов свијет маште”, рекао је Малешевић, прогласивши Фестивал отвореним.


Селектор Фестивала Предраг Бјелошевић, који је изразио задовољство што ће бањалучка публика и ове године имати прилику да ужива у луткарским представама високог квалитета.

Добродошлицу бројној публици и гостима из Кине, Пољске, Хрватске, Црне Горе, Гватемале, Турске, Србије, БиХ и Русије пожељела је и директор Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић.

Она је најавила да ће вечерас бити приказана представа “Продавница играчака” Градског позоришта Подгорица.

Према њеним ријечима, на програму Фестивала сутра су представе “Ванда Лаванда” Градског казалишта лутака из Ријекњ, “Пријатељство” Каникула лутака из Гватемале, “Змај”, Државног луткарског позоришта Сливе из Бугарске и “Љепотица и звијер” Стивалаћо театра из Италије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана