Лут фест у Источном Сарајеву: Радослав Лазић живио за театар

Срна
Лут фест у Источном Сарајеву: Радослав Лазић живио за театар

Источно Сарајево - Омаж Радославу Лазићу, о чијем је животу, раду и луткарском стваралаштву говорио позоришни критичар Војислав Вујановић одржан је у оквиру Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу "Лут фест 2017" у Културном центру у Источном Сарајеву.

Вујановић је подсјетио да је за Лазића театар био животно опредјељење и истакао да је посједовао фасцинантну обавијештеност о свему што се збивало у свијету у позоришној умјетности.

- То га је опредијелило да нашем читаоцу омогући да се сусретне са изворним стваралаштвом најзначајнијих свјетских теоретичара луткарства, да омогући непосредно суочавање преко дјела преведених са многих језика. То је друга компонента стваралачког нагона Радослава Лазића -  навео је Вујановић.

Лазић је режирао педесетак драмских дјела на сценама Београда, Загреба, Новог Сада, Зрењанина, Суботице, Ниша, Бањалуке, Вараждина, Куманова, Лесковца, Сомбора, Вршца, Панчева.

Прије овог догађаја у сриједу увече, посвећеног Лазићу у такмичарском дијелу програма изведен је комад "Луда шума" из Словеније. Јуче су малишани уживали у представама "Бајка о срећи" из Мостара и "Црвенкапа" из Естоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана