Дјечије позориште Републике Српске обогатило репертоар: Маша и Медо донијели радост

Александра Глишић
Дјечије позориште Републике Српске обогатило репертоар: Маша и Медо донијели радост

Бањалука - Представа "Маша и Медо" већ је омиљена бројним бањалучким малишанима, иако је до сада имала три извођења.

Од премијере, одржане у петак увече, на великој сцени Дјечијег позоришта Републике Српске до јучерашњег играња дјевојчице и дјечаци завољели су ликове из цртаног филма, које су сада видјели и уживо. За ову позоришну магију најзаслужнији је редитељ Александар Пејаковић, који је још једном доказао да му савршено одговара рад на представама у театру за дјецу.

Истоимени популарни цртаћ освојио је срца малишана још прије неколико година, а свака нова генерација обожава симпатичну дјевојчицу Машу и њеног пријатеља Меду. Са много смијеха, осмијеха, аплауза и плеса дјеца су дочекала ове симпатичне јунаке и сигурно је да ће ова бити најизвођенија представа ове године у Дјечијем позоришту РС.

Глумица Ђурђа Бабић одлично се снашла у анимацији лутке која непрестано смишља нове заврзламе.

- Машу анимирам час испод сцене, час изнад сцене и тако у круг, па баш нисам имала увид у то како је публика реаговала на првом извођењу. Као аниматор морам у стопу да пратим Машу и њене несташлуке, па сам заокупирана обавезама иза сцене. Међутим, коментари након представе су били чак и еуфорични - каже Бабићева, напомињући да одговорно прихвата рад на свакој улози.

Додаје да без обзира на комплексност коју нека представа подразумијева, у физичком или умјетничком смислу, проналази начин и пут да улогу дефинише и оствари са великом радошћу.

- Генерално, мучно је у процесу рада гледати појединце који су залутали у овај посао па с одбојношћу прилазе раду. Када сте професионалац и умјетник са нестрпљењем се хватате у коштац са свим проблемима који су сваки пут изазов - признаје Бабићева.

Зорана Шуман имала је задатак да што вјерније дочара Медвједицу, која је заробила срце Машиног најбољег пријатеља - Меде Мишка.

- Дјеца се кроз представу едукују и уживају са својим омиљеним ликовима. Класична музика, аутентичне лутке, добри костими, поред сјајне анимације, разигране сцене, елементи су који дају печат овој представи - примјећује Шуманова.

У глумачкој екипи су и Александар Бланић, Снежана Милидраг, Саша Терзић, Ана Анђелић, Жељко Милићевић. Као гост придружио им се Драган Вучић, студент глуме бањалучке Академије умјетности у класи професора Жељка Митровића.

Бајковито двориште

- Комад за дјецу "Маша и Медо" је конципиран као транспозиција у којој је бриљантна анимација из цртаног филма замијењена "специјалним ефектима", који дјеци представљају бајковито двориште меде Мишка и несташне дјевојчице Маше - каже Александар Пејаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана