Vozaču tri i po godine zatvora

Nebojša Tomašević
Vozaču tri i po godine zatvora

Banjaluka - Bojan Bojković (37) iz Srbije osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe.

Izrečena mu  je i zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije u roku od dvije godine koja će se računati poslije izdržane kazne. Obavezan je i na plaćanje troškova suđenja od 5.100 maraka.

Prema navodima u presudi Bojković je vozeći pijan “škodu superb” 3. decembra 2011. godine na putu Šipovo - Kupres izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Vladimir Jović i Goran Stupar iz Šipova, a tri lica su povrijeđena.

Bojković je “škodom” prešao na suprotnu kolovoznu traku i udario u “golfu 3” kojim je upravljao Jović. Stupar je bio saputnik u “škodi”, a povrijeđeni Boris Obradović, Gojko Bajić i Pavle Jelić bili su putnici u “golfu”. U presudi se navodi da je Bojković u vrijeme nesreće imao 2.35 promila alkohola u krvi, a vozio nedozvoljenom brzinom od 94 kilometra na čas.

Obrazlažući presudu sudija Olga Pantić kazala je da je vijeće kao olakšavajuće okolnosti kod Bojkovića cijenilo to što je neosuđivan i što je mlad i porodičan.

U ovom slučaju izvedena su tri saobraćajna vještačenja. Po jedno vještačenje izvela je odbrana i optužba, a treće je urađeno po naredbi suda. Vještak kojeg je angažovao sud Milija Radović utvrdio je da je vozač “škode suprerb” Bojković automobilom prešao  pola metra u suprotnu traku što je dovelo do nesreće. Bojković se branio sa slobode jer je banjalučki Okružni sud ranije prihvatio njegovu kauciju od oko 100.000 maraka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana