Detalji optužnice: Blažić zaspao nakon krvavog pira

Agencije
Detalji optužnice: Blažić zaspao nakon krvavog pira

Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca koji je prije godinu dana počinio nezapamćeni masakr kada je ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio nakon krvavog pira zaspao je i to u tri navrata, sve dok ga policija nije pronašla u kokošinjcu njegovog ujaka nadomak Kragujevca!

Okrivljenog Blažića 23. maja očekuje početak suđenja u Višem sudu u Smederevu, koji se optužnicom nadležnog tužilaštva tereti da je počinio krivično djelo teško ubistvo tog 4. maja 2023. kada je iz kalašnjikova pucao prvo u okupljeno omladinu kod spomenika u Ravnom Gaju kod Malog Orašja, a krvavi pir nastavio kod škole u Duboni. Optužnicom, pored Uroša obuhvaćen je i njegov otac Radiša koji se tereti da mu je nabavio oružje koje je koristio u masakru.

"Kada sam počinio zločin nisam imao tačan plan gdje bih išao. Imao sam namjeru da dođem do auto-puta i da odem do Beograda, nisam imao plan, gdje ću i šta ću, htio sam da se sakrijem, ali bez ideje gdje tačno. Cilj mi je bio da pobjegnem što dalje. Mislim da sam hodao pola sata, možda i više, a u jednom trenutku odlučio sam da bacim automatsku pušku, svjestan da moram da izađem na auto-put i da ne bih upadao ljudima u oči“, rekao je Blažić na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu samo dva dana nakon maskara.

Okrivljeni je, kako se navodi u optužnici, u koju je Kurir imao uvid, opisivao kako je došao do naplatne rampe Mali Požarevac gdje je oteo taksistu i mladu putnicu. Svojim taocima tada je prijetio da će ih pobiti bombama koje je držao u ruci, a u nekoliko navrata je i zadrijemao u kolima što je i sam ispričao pred tužiocem.

"Kada sam ušao u dublji razgovor sa tom djevojkom i taksistom, u tom momentu bio sam skroz normalan i svjestan svega što je bilo. Osjećao sam nenormalnu grižu savest i obećao sam im da ako bude potrebno i da ću njih zaštiti, i uraditi sve da im ništa ne fali, jer su mi u tom trenutku spasili život“, rekao je Blažić.

Blažić je dodao da je, nakon što se smjestio u kokošinjac svog ujaka Gorana Gavrilovića, zaspao.

"Ja sam u jednom momentu zaspao, bio sam samo u majici, jer sam duks prethodno bacio. Bila mi je neka vrućina i znam samo da me je probudila vika specijalaca. Otvorio sam vrata kokošinjca, vidio ih i predao se“, naveo je on.

Da je Uroš Blažić nakon masakra spavao i to u više navrata, rekao je i taksista koji ga je vozio nekoliko sati.

"Htio je da zavara trag gdje idemo nakon što smo ostavili putnicu, dobacio je iz kola: 'Idemo za Beograd!' Planirao je da prikrije gdje namjerava da ide. Rekao je da isključim tablet i taksimetar i da idemo za Kragujevac. Uzeo je moj mobilni i podesio navigaciju za Kragujevac. Sipao sam gorivo, a taj momak me je posmatrao šta radim, plašio se da nešto ne progovorim i da li ću ga odati“, rekao je u svom iskazu taksista, koji se nalazi u optužnici.

Taksista je naveo i da je Blažić na putu do Kragujevca dva puta zadrijemao.

"Bio je dosta smireniji, nismo razgovarali, ja samo inače, izbjegavao da pričam sa njim da ga slučajno ne bih izazvao i rekao nešto pogrešno“, dodao je taksista.

Kako je objasnio taksista u svom iskazu, kada se pomahnitali ubica probudio uzeo je njegov telefon i počeo da čita vijesti o sebi.

"U jednom trenutku počeo je da čita vijesti sa interneta i tako sam saznao da mu otac radi u vojsci Srbije“, piše u optužnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana