Stijak: Nisam diler niti sam ih štitio

Nebojša Tomašević
Stijak: Nisam diler niti sam ih štitio

Banjaluka - Suspendovani policijski inspektor CJB Banjaluka Ognjen Stijak kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da nije prodavao drogu niti je štitio dilere u Banjaluci.

On je svjedočeći kao svjedok svoje odbrane rekao da je narko-dilera Gorana Bošnjaka prvi put vidio u decembru 2014. godine kada je ovaj svjedočio protiv njega i ostalih optuženih inspektora.

Specijalno tužilaštvo RS tereti Stijaka da je bio član zločinačkog udruženja koje je, preko lojalnih dilera, u Banjaluci rasprodalo osam kilograma heroina i oko pet kilograma marihuane. Zajedno s njim optuženi su inspektori Srđan Radulović, Marko Kovačević i Slavko Đurić, koji je sa tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice.

U dvoipočasovnom svjedočenju Stijak je negirao  sve navode optužnice, detaljno opisujući svoju ulogu u policijskim akcijama u kojima su hapšeni dileri, većinom svjedoci tužilaštva. Potvrdio  je da je  2009. godine došao u sukob sa kolegom Đurićem i od tada nisu bili u dobrim odnosima. Ispričao je da je u oktobru 2012. legitimisao narko-dielra Aleksandra Ninkovića, koji iz osvete kasnije na “Fejsbuku” napravio profil sa njegovim imenom i slikom majmuna.

Stijak je objasnio da snimak razgovora Ninkovića i Đurića  potvrđuje da nije dilovao drogu i niti bilo koga štitio a pogotovo ne dilere.

- Snimak je nastao 19. januara 2013. i iz njega je jasno da su Ninković i Đurić i prije toga bili u kontaktu. Čuje se kako pričaju da će rasprodati heroin za 60.000 KM i da će podijeliti po 30.000 KM. Valjda je iz tih cifara jasno da u toj računici nema mene ili neke druge osobe. Tužilaštvo ne želi da nam dostavi transkript tog snimka, a on je dokaz da sam ja u cijeloj priči čist - rekao je Stijak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana