Стијак: Нисам дилер нити сам их штитио

Небојша Томашевић
Стијак: Нисам дилер нити сам их штитио

Бањалука - Суспендовани полицијски инспектор ЦЈБ Бањалука Огњен Стијак казао је у бањалучком Окружном суду да није продавао дрогу нити је штитио дилере у Бањалуци.

Он је свједочећи као свједок своје одбране рекао да је нарко-дилера Горана Бошњака први пут видио у децембру 2014. године када је овај свједочио против њега и осталих оптужених инспектора.

Специјално тужилаштво РС терети Стијака да је био члан злочиначког удружења које је, преко лојалних дилера, у Бањалуци распродало осам килограма хероина и око пет килограма марихуане. Заједно с њим оптужени су инспектори Срђан Радуловић, Марко Ковачевић и Славко Ђурић, који је са тужилаштвом закључио споразум о признању кривице.

У двоипочасовном свједочењу Стијак је негирао  све наводе оптужнице, детаљно описујући своју улогу у полицијским акцијама у којима су хапшени дилери, већином свједоци тужилаштва. Потврдио  је да је  2009. године дошао у сукоб са колегом Ђурићем и од тада нису били у добрим односима. Испричао је да је у октобру 2012. легитимисао нарко-диелра Александра Нинковића, који из освете касније на “Фејсбуку” направио профил са његовим именом и сликом мајмуна.

Стијак је објаснио да снимак разговора Нинковића и Ђурића  потврђује да није диловао дрогу и нити било кога штитио а поготово не дилере.

- Снимак је настао 19. јануара 2013. и из њега је јасно да су Нинковић и Ђурић и прије тога били у контакту. Чује се како причају да ће распродати хероин за 60.000 КМ и да ће подијелити по 30.000 КМ. Ваљда је из тих цифара јасно да у тој рачуници нема мене или неке друге особе. Тужилаштво не жели да нам достави транскрипт тог снимка, а он је доказ да сам ја у цијелој причи чист - рекао је Стијак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана