Saradnik dogovorio pet mjeseci zatvora

Nebojša Tomašević
Saradnik dogovorio pet mjeseci zatvora

Banjaluka - Policajac CJB Banjaluka Slavko Đurić, osumnjičen da je zajedno sa Srđanom Radulovićem i drugima organizovano preprodavao drogu, dogovorio je sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske kaznu od pet mjeseci zatvora.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu izjavio branilac optuženog Ognjena Stijaka advokat Marinko Brkić obrazlažući dokaze odbrane.

Osim Radulovića i Stijaka, sudski postupak vodi se protiv inspektora Marka Kovačevića zbog organizovane trgovine drogom i još pet inspektora koje terete za druga djela. Postupak protiv Đurića je ranije odvojen jer je on priznao krivicu i svjedočio protiv ostalih optuženih. Protiv njega će biti vođen zaseban postupak, a navodno još nije podignuta ni optužnica. Sporazum između Đurića i tužilaštva kao dokaz odbrane u sudski spis uložio je advokat Brkić.

Specijalni tužilac Mladen Mitrović juče je na nastavku suđenja optuženima kazao da taj sporazum ne može biti dokaz jer nije ni prihvaćen i razmatran na sudu.

- Takođe, to ne može biti dokaz jer je Đurić svjedočio na sudu, tako da se protivimo tome - rekao je Mitrović.

Brkić je kazao da odbrana sporazumom želi da dokaže kako je tekao tok istrage te da je Đurić mijenjao iskaze kako bi opteretio ostale optužene. Na nastavku suđenja juče su izvedeni materijalni dokazi odbrane optuženog Kovačevića. Između ostalog, sudu su predstavljeni izvještaji o hapšenju i puštanju Vladimira Kesića koji, kako kaže Kovačević, dokazuju da on njega nije štitio niti ga je tukao.

Specijalno tužilaštvo tereti Kovačevića, Radulovića i Stijaka da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. U ovom slučaju optuženo je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanje isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana