Сарадник договорио пет мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Сарадник договорио пет мјесеци затвора

Бањалука - Полицајац ЦЈБ Бањалука Славко Ђурић, осумњичен да је заједно са Срђаном Радуловићем и другима организовано препродавао дрогу, договорио је са Специјалним тужилаштвом Републике Српске казну од пет мјесеци затвора.

Ово је у бањалучком Окружном суду изјавио бранилац оптуженог Огњена Стијака адвокат Маринко Бркић образлажући доказе одбране.

Осим Радуловића и Стијака, судски поступак води се против инспектора Марка Ковачевића због организоване трговине дрогом и још пет инспектора које терете за друга дјела. Поступак против Ђурића је раније одвојен јер је он признао кривицу и свједочио против осталих оптужених. Против њега ће бити вођен засебан поступак, а наводно још није подигнута ни оптужница. Споразум између Ђурића и тужилаштва као доказ одбране у судски спис уложио је адвокат Бркић.

Специјални тужилац Младен Митровић јуче је на наставку суђења оптуженима казао да тај споразум не може бити доказ јер није ни прихваћен и разматран на суду.

- Такође, то не може бити доказ јер је Ђурић свједочио на суду, тако да се противимо томе - рекао је Митровић.

Бркић је казао да одбрана споразумом жели да докаже како је текао ток истраге те да је Ђурић мијењао исказе како би оптеретио остале оптужене. На наставку суђења јуче су изведени материјални докази одбране оптуженог Ковачевића. Између осталог, суду су представљени извјештаји о хапшењу и пуштању Владимира Кесића који, како каже Ковачевић, доказују да он њега није штитио нити га је тукао.

Специјално тужилаштво терети Ковачевића, Радуловића и Стијака да су организовано препродавали дрогу од краја 2010. до октобра 2013. године. У овом случају оптужено је још пет полицијских инспектора за изнуде исказа, фалсификовање исправа, повреду људског достојанства и злоупотребу службеног положаја и овлашћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана