Razbojnik želi da se nagodi sa tužilaštvom

Nebojša Tomašević
Razbojnik želi da se nagodi sa tužilaštvom

Banjaluka - Rade Knežević (28) zvani Kinez iz Banjaluke, koji je optužen za pokušaj razbojništva, pregovara sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom u vezi sa zaključivanjem sporazuma o priznanju krivice.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu izjavila okružni tužilac Dijana Kukobat.

Knežević je optužen da je 23. maja 2012. godine naoružan nožem pokušao da opljačka dragstor "Dragan" u banjalučkoj ulici Jovana Dučića.

Prema navodima u optužnici on je u dragstor ušao oko 22.45 časova sa kaupljačom na glavi i od radnika Dražena Ž. uz prijetnju nožem tražio da mu preda novac. Govorio mu je: "Pare", a kada ga je Dražen pitao: "Kakve pare", on mu je povišenim tonom ponovio "Pare" gledajući u kasu. U tom trenutku naišla je policija i uhapsila Kneževića, pa je on ostao bez plijena.

Knežević je poznat policiji odranije po činjenju teških krivičnih djela. Hapšen je i 2009. godine zbog pljačke "Pošte" u Beogradskoj ulici u banjolučkom naselju Borik iz koje je ukrao 500 maraka. On je u noći između 10. i 11. maja tokom 2009. godine opljačkao i benzinsku pumpu "Petrol" u ulici Mladena Stojanovića iz koje je ukrao 100 maraka. Takođe je zajedno sa Vaskom Crnogaćom 14. maja 2009. godine pokušao da opljačka NLB Razvojnu baku u ulici Kralja Petra Drugog Karađorđevića u Banjaluci. Oni su se toga dana vozilom "fijat punto" dovezli pred banku. Potom je Knežević stavio masku na glavu, ušao u banku i prijeteći plastičnim pištoljem od radnice tražio novac, dok je Crnogaća čuvao stražu ispred ulaznih vrata. Nakon što se aktivirao alarm, oni su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Knežević je takođe ranije osuđivan zbog razbojništava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana