Разбојник жели да се нагоди са тужилаштвом

Небојша Томашевић
Разбојник жели да се нагоди са тужилаштвом

Бањалука - Раде Кнежевић (28) звани Кинез из Бањалуке, који је оптужен за покушај разбојништва, преговара са бањалучким Окружним тужилаштвом у вези са закључивањем споразума о признању кривице.

Ово је у бањалучком Окружном суду изјавила окружни тужилац Дијана Кукобат.

Кнежевић је оптужен да је 23. маја 2012. године наоружан ножем покушао да опљачка драгстор "Драган" у бањалучкој улици Јована Дучића.

Према наводима у оптужници он је у драгстор ушао око 22.45 часова са каупљачом на глави и од радника Дражена Ж. уз пријетњу ножем тражио да му преда новац. Говорио му је: "Паре", а када га је Дражен питао: "Какве паре", он му је повишеним тоном поновио "Паре" гледајући у касу. У том тренутку наишла је полиција и ухапсила Кнежевића, па је он остао без плијена.

Кнежевић је познат полицији одраније по чињењу тешких кривичних дјела. Хапшен је и 2009. године због пљачке "Поште" у Београдској улици у бањолучком насељу Борик из које је украо 500 марака. Он је у ноћи између 10. и 11. маја током 2009. године опљачкао и бензинску пумпу "Петрол" у улици Младена Стојановића из које је украо 100 марака. Такође је заједно са Васком Црногаћом 14. маја 2009. године покушао да опљачка НЛБ Развојну баку у улици Краља Петра Другог Карађорђевића у Бањалуци. Они су се тога дана возилом "фијат пунто" довезли пред банку. Потом је Кнежевић ставио маску на главу, ушао у банку и пријетећи пластичним пиштољем од раднице тражио новац, док је Црногаћа чувао стражу испред улазних врата. Након што се активирао аларм, они су побјегли у непознатом правцу.

Кнежевић је такође раније осуђиван због разбојништава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана