Porča rukovodio grupom dilera droge

Nebojša Tomašević
Porča rukovodio grupom dilera droge

Banjaluka - Adi Porča (33), optužen za organizovani šverc marihuane i spida, određivao je šta će ko raditi kada je u pitanju preprodaja droge u grupi. To se može zaključiti iz snimljenih njegovih telefonskih razgovora sa drugim optuženim.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu istakla tužilac Snježana Živković tokom preslušavanja tih razgovora. Osim Porče, optuženi su još i učiteljica u Osnovnoj školi "Miloš Crnjanski" u prnjavorskoj mjesnoj zajednici Potočani Snježana Balić-Petrašin (36), Emir Arnaut zvani Čups, Predrag Leburić zvani Lebura (41) iz Prnjavora, te Alen Nakaradić (25) iz Doboja.

Tužilac Živković juče je sudskom vijeću kao dokaz predočila snimke nekoliko telefonskih razgovora između optuženih koje je tokom istrage snimala policija. U jednom razgovoru sa Arnautom Porča psuje i pita ga zašto kasni.

"Kad si mi kontao javiti da kasniš, imam i druge ljude…", govori Porča. Arnaut mu odgovara: "Ako ti je kasno, šta bih ti ja". Na to mu Porča uz psovke ljutito govori: "Šta, šta ću ti ja! Kad ćeš doći? Uvijek ista priča".

Tužilac Živković upravo ovaj razgovor označava kao dokaz da je Porča bio glavni u grupi.

Članovi ove grupe dilera su osumnjičeni da su od februara 2013. do januara 2014. godine na području Prnjavora i Dervente prodavali marihuanu i spid. U optužnici se navodi da su drogu kupovali od nepoznatih lica, a sa mušterijama su se o cijeni, količini i mjestu isporuke dogovarali putem mobilnih telefona. Drogu su prodavali, zavisno od količine i vrste, po cijenama od 10 do 50 maraka. Svi optuženi uhapšeni su u januaru 2014. godine u policijskoj akciji "Fortuna".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana