Порча руководио групом дилера дроге

Небојша Томашевић
Порча руководио групом дилера дроге

Бањалука - Ади Порча (33), оптужен за организовани шверц марихуане и спида, одређивао је шта ће ко радити када је у питању препродаја дроге у групи. То се може закључити из снимљених његових телефонских разговора са другим оптуженим.

Ово је у бањалучком Окружном суду истакла тужилац Сњежана Живковић током преслушавања тих разговора. Осим Порче, оптужени су још и учитељица у Основној школи "Милош Црњански" у прњаворској мјесној заједници Поточани Сњежана Балић-Петрашин (36), Емир Арнаут звани Чупс, Предраг Лебурић звани Лебура (41) из Прњавора, те Ален Накарадић (25) из Добоја.

Тужилац Живковић јуче је судском вијећу као доказ предочила снимке неколико телефонских разговора између оптужених које је током истраге снимала полиција. У једном разговору са Арнаутом Порча псује и пита га зашто касни.

"Кад си ми контао јавити да касниш, имам и друге људе…", говори Порча. Арнаут му одговара: "Ако ти је касно, шта бих ти ја". На то му Порча уз псовке љутито говори: "Шта, шта ћу ти ја! Кад ћеш доћи? Увијек иста прича".

Тужилац Живковић управо овај разговор означава као доказ да је Порча био главни у групи.

Чланови ове групе дилера су осумњичени да су од фебруара 2013. до јануара 2014. године на подручју Прњавора и Дервенте продавали марихуану и спид. У оптужници се наводи да су дрогу куповали од непознатих лица, а са муштеријама су се о цијени, количини и мјесту испоруке договарали путем мобилних телефона. Дрогу су продавали, зависно од количине и врсте, по цијенама од 10 до 50 марака. Сви оптужени ухапшени су у јануару 2014. године у полицијској акцији "Фортуна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана