Policija drogom platila naručeno razbojništvo

Nebojša Tomašević
Policija drogom platila naručeno razbojništvo

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Mirko Đurić u banjalučkom Okružnom sudu kazao je da je optuženi inspektor CJB Banjaluka Srađan Radulović drogom platio Marija Dujmovića da sredi nekoga da počini razbojništvo kako bi on i saradnici mogli da uhapse razbojnika i dobiju zasluge.

Đurić je ispričao da je Dujmović angažovao Aleksandra Cvišića da opljačka apoteku "Tilija farm" u Banjaluci, koji je kasnije i uhapšen zbog tog krivičnog djela.

- Dujmović je to ispričao u CJB Banjaluka i kazao da mu je Radulović dao nož da ga da počiniocu - rekao je Đurić na nastavku suđenja banjalučkim policijskim inspektorima.

Istakao je da su ga optuženi Ognjen Stijak i Marko Kovačević, nakon što je njegov brat Slavko uhapšen, nagovarali da utiče na njega "da ne propjeva" o njihovim kriminalnim radnjama, u koje je uključen i Radulović. Istakao je da protiv njih nije podnio pisanu prijavu jer je mislio da neće proći, pošto je Raduloviću kum načelnik Kriminalističke policije Dražen Arbutina.

Odbrana optuženih je istakla da Mirko Đurić ne govori istinu jer svjedoči u korist svog brata Slavka, koji je i pokrenuo optužbe protiv njihovih branjenika.

Banjalučki inspektori Stijak, Radulović i Kovačević optuženi su da su se na području Banjaluke bavili organizovanom preprodajom droge od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Osim njih, optuženo je još pet inspektora, koji se terete za iznude iskaza, falsifikovanja i zloupotrebu položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana