Полиција дрогом платила наручено разбојништво

Небојша Томашевић
Полиција дрогом платила наручено разбојништво

Бањалука - Свједок тужилаштва Мирко Ђурић у бањалучком Окружном суду казао је да је оптужени инспектор ЦЈБ Бањалука Срађан Радуловић дрогом платио Марија Дујмовића да среди некога да почини разбојништво како би он и сарадници могли да ухапсе разбојника и добију заслуге.

Ђурић је испричао да је Дујмовић ангажовао Александра Цвишића да опљачка апотеку "Тилија фарм" у Бањалуци, који је касније и ухапшен због тог кривичног дјела.

- Дујмовић је то испричао у ЦЈБ Бањалука и казао да му је Радуловић дао нож да га да починиоцу - рекао је Ђурић на наставку суђења бањалучким полицијским инспекторима.

Истакао је да су га оптужени Огњен Стијак и Марко Ковачевић, након што је његов брат Славко ухапшен, наговарали да утиче на њега "да не пропјева" о њиховим криминалним радњама, у које је укључен и Радуловић. Истакао је да против њих није поднио писану пријаву јер је мислио да неће проћи, пошто је Радуловићу кум начелник Криминалистичке полиције Дражен Арбутина.

Одбрана оптужених је истакла да Мирко Ђурић не говори истину јер свједочи у корист свог брата Славка, који је и покренуо оптужбе против њихових брањеника.

Бањалучки инспектори Стијак, Радуловић и Ковачевић оптужени су да су се на подручју Бањалуке бавили организованом препродајом дроге од краја 2010. до октобра 2013. године. Осим њих, оптужено је још пет инспектора, који се терете за изнуде исказа, фалсификовања и злоупотребу положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана