Pikula govorio da će prebiti ili ubiti Đerića

Nebojša Tomašević
Pikula govorio da će prebiti ili ubiti Đerića

Banjaluka - Stefan Knežević iz Trebinja govorio je da će njegov zet Dako Pikula "prebiti ili ubiti" trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (25), kazao je u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva Veljko Marić.

Ovaj svjedok je na suđenju Pikuli i ostalima optuženima za učešće u ubistvu Đerića istakao da je to Knežević pričao nekoliko dana prije surove likvidacije kik-boksera.

Osim Pikule, koji je optužen za podstrekavanje na ovaj zločin, u ovom slučaju sudi se i Miljanu Ratkoviću i Radovanu Andriću (19) iz Trebinja.

Kao dodatni dokazi tužilaštva juče su predstavljeni nalazi vještaka neuropsihijatra Zorice Lazarević i psihologa Tatjane Dragišić, koje su govorile o psihičkom stanju optuženih.

Lazarevićeva je ispričala da je optuženi Andrić osoba koja teži da na brz i jednostavan način zadovolji svoje potrebe. Istakla je da je on u vrijeme počinjena djela bio uračunjiv. Dragišićeva je za Pikulu kazala da je osoba čije su intelektualne sposobnosti ispod prosjeka.

- On ima koeficijent inteligencije 84. To ne znači da je na donjoj granici inteligencije. Ratković je prosječnih intelektualnih sposobnosti - rekla je Dragišićeva.

Đerić je usmrćen 24. maja prošle godine u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Ubistvo je počinjeno iz bezobzirne osvete, a po optužnici ubio ga je Ratković hicima iz automatske puške po nagovoru Pikule. Andrića terete da je poslije ubistva sakrio pušku kojom je izvršen zločin, a koja nije pronađena. U optužnici je navedeno da je Pikula želio da usmrti Đerića, jer se sa ovim kik-bokserom sukobio ispred noćnog kluba "Merlot" u Trebinju 12. aprila prošle godine. Đerić je tada radio kao radnik obezbjeđenja tog kluba i Pikulu i njegovu ženu nije pustio da uđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana