Пикула говорио да ће пребити или убити Ђерића

Небојша Томашевић
Пикула говорио да ће пребити или убити Ђерића

Бањалука - Стефан Кнежевић из Требиња говорио је да ће његов зет Дако Пикула "пребити или убити" требињског кик-боксера Марка Ђерића (25), казао је у бањалучком Окружном суду свједок тужилаштва Вељко Марић.

Овај свједок је на суђењу Пикули и осталима оптуженима за учешће у убиству Ђерића истакао да је то Кнежевић причао неколико дана прије сурове ликвидације кик-боксера.

Осим Пикуле, који је оптужен за подстрекавање на овај злочин, у овом случају суди се и Миљану Ратковићу и Радовану Андрићу (19) из Требиња.

Као додатни докази тужилаштва јуче су представљени налази вјештака неуропсихијатра Зорице Лазаревић и психолога Татјане Драгишић, које су говориле о психичком стању оптужених.

Лазаревићева је испричала да је оптужени Андрић особа која тежи да на брз и једноставан начин задовољи своје потребе. Истакла је да је он у вријеме почињена дјела био урачуњив. Драгишићева је за Пикулу казала да је особа чије су интелектуалне способности испод просјека.

- Он има коефицијент интелигенције 84. То не значи да је на доњој граници интелигенције. Ратковић је просјечних интелектуалних способности - рекла је Драгишићева.

Ђерић је усмрћен 24. маја прошле године у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице. Убиство је почињено из безобзирне освете, а по оптужници убио га је Ратковић хицима из аутоматске пушке по наговору Пикуле. Андрића терете да је послије убиства сакрио пушку којом је извршен злочин, а која није пронађена. У оптужници је наведено да је Пикула желио да усмрти Ђерића, јер се са овим кик-боксером сукобио испред ноћног клуба "Мерлот" у Требињу 12. априла прошле године. Ђерић је тада радио као радник обезбјеђења тог клуба и Пикулу и његову жену није пустио да уђу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана