Nastavak suđenja Slobodanu Markoviću: Vještak odbrane tvrdi da žrtva nije povrijeđena

N. T.
Nastavak suđenja Slobodanu Markoviću: Vještak odbrane tvrdi da žrtva nije povrijeđena

Banjaluka - Banjalučanka Biljana Keserović u napadu optuženog Slobodana Markovića (57) nije zadobila povrede mozga niti šestog pršljena, ustvrdila je u petak u banjalučkom Okružnom sudu vještak odbrane optuženog, specijalista radiolog Violeta Kovačević-Dragojević.

- Pregledom nalaza CT snimaka glave i vratne kičme nisam uočila znakove koji bi ukazivali na postojanje svježe povrede. Vratni pršljen C6 jeste manji i izmijenjen u odnosu na ostale, ali to nije posljedica svježe povrede, već je moglo nastati iz raznih uzroka - pojasnila je Kovačević-Dragojević.

Tužilac Sanja Tadić-Stojisavljević prigovorila je nalazu jer smatra da je Keserovićeva u napadu zadobila povrede kako je i utvrdio vještak tužilaštva.

Nakon iznošenja nalaza vještaka juče je završen dokazni postupak protiv Markovića. Predsjednica sudskog vijeća Snježana Kudrić iznošenje završnih riječi zakazala je za 6. septembar.

Markovića optužnica tereti da je napao Keserovićevu 5. decembra prošle godine u garaži zgrade u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića. Navodi se da je napad isplanirao, pa je prethodno pod točak njenog "pežoa 308" postavio komad drveta da ne bi mogla pokrenuti vozilo. Keserovićeva je, nakon što nije mogla da pokrene automobil, izašla i sagnula se da skloni cjepanicu ispod točka. Tada ju je Marković napao i brutalno pretukao. Dok je ležala na asfaltu, stao joj je nogom za vrat i vezao maramu preko usta. Pokušao je da je ugura u gepek, a zatim i u vozilo, ali u tome nije uspio. Otmicu su spriječili Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović, koji su slučajno naišli i čuli njenu vrisku. Oni su savladali napadača i zadržali ga do dolaska policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana