Наставак суђења Слободану Марковићу: Вјештак одбране тврди да жртва није повријеђена

Н. Т.
Наставак суђења Слободану Марковићу: Вјештак одбране тврди да жртва није повријеђена

Бањалука - Бањалучанка Биљана Кесеровић у нападу оптуженог Слободана Марковића (57) није задобила повреде мозга нити шестог пршљена, устврдила је у петак у бањалучком Окружном суду вјештак одбране оптуженог, специјалиста радиолог Виолета Ковачевић-Драгојевић.

- Прегледом налаза ЦТ снимака главе и вратне кичме нисам уочила знакове који би указивали на постојање свјеже повреде. Вратни пршљен Ц6 јесте мањи и измијењен у односу на остале, али то није посљедица свјеже повреде, већ је могло настати из разних узрока - појаснила је Ковачевић-Драгојевић.

Тужилац Сања Тадић-Стојисављевић приговорила је налазу јер сматра да је Кесеровићева у нападу задобила повреде како је и утврдио вјештак тужилаштва.

Након изношења налаза вјештака јуче је завршен доказни поступак против Марковића. Предсједница судског вијећа Сњежана Кудрић изношење завршних ријечи заказала је за 6. септембар.

Марковића оптужница терети да је напао Кесеровићеву 5. децембра прошле године у гаражи зграде у бањалучкој улици Светозара Марковића. Наводи се да је напад испланирао, па је претходно под точак њеног "пежоа 308" поставио комад дрвета да не би могла покренути возило. Кесеровићева је, након што није могла да покрене аутомобил, изашла и сагнула се да склони цјепаницу испод точка. Тада ју је Марковић напао и брутално претукао. Док је лежала на асфалту, стао јој је ногом за врат и везао мараму преко уста. Покушао је да је угура у гепек, а затим и у возило, али у томе није успио. Отмицу су спријечили Немања Чигојевић и адвокат Дарко Кременовић, који су случајно наишли и чули њену вриску. Они су савладали нападача и задржали га до доласка полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана