Inspektori od dilera tražili da prodaju drogu

Nebojša Tomašević
Inspektori od dilera tražili da prodaju drogu

Banjaluka - Svjedok tužilaštva, osuđivani narko-diler D. P., u banjalučkom Okružnom sudu izjavio je da mu je optuženi inspektor CJB Banjaluka Ognjen Stijak tražio da za njega i saradnike prodaje drogu ili da im plaća pikslu ili da ide u zatvor.

Svjedok D. P. je rekao da je odbio da sarađuje, zbog čega mu je i "spakovana" optužnica, pa je nevin osuđen na pet godina zatvora kao organizator grupe za prodaju droge.

Svjedok tužilaštva M. D. ispričao je da mu je optuženi inspektor Srđan Radulović heroinom plaćao informacije koje mu je davao u CJB Banjaluka. Ispričao je takođe da je po zahtjevu Radulovića u tri slučaja "naštimao razbojništvo". Prema njegovim riječima, on je našao ljude koje će počiniti razbojništvo, a sve potom dojavio Raduloviću, kako bi on i njegovi uhapsili razbojnika i tako pokazali kao dobro rade svoj posao. Radulovićev branilac advokat Branko Gudalo istakao je da svjedoci imaju veliki interes da lažno govore protiv inspektora koji su ih hapsili zbog krivičnih djela.

Optuženi Stijak pitao je svjedoka D. M. šta mu znači  piksla, na šta mu je on odgovorio da se može reći i reket. Stijak ga je upitao je l' misli na reket za tenis, a D. M. mu je odgovorio "za ping-pong" i počeo da objašnjava da je to kad daješ novac za nešto. Ovu raspravu prekinula je predsjednik sudskog vijeća sudija Vesna Kudrić.

Stijak je D. M. pitao da li je kod njega vidio ikada drogu, a on je odgovorio da nije. Osim inspektora Radulovića i Stijaka, za trgovinu drogom optužen je i inspektor Marko Kovačević. Tužilaštvo ih tereti da su činili organizovano udruženje koje je heroin i marihuanu prodavalo od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. *

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana