Инспектори од дилера тражили да продају дрогу

Небојша Томашевић
Инспектори од дилера тражили да продају дрогу

Бањалука - Свједок тужилаштва, осуђивани нарко-дилер Д. П., у бањалучком Окружном суду изјавио је да му је оптужени инспектор ЦЈБ Бањалука Огњен Стијак тражио да за њега и сараднике продаје дрогу или да им плаћа пикслу или да иде у затвор.

Свједок Д. П. је рекао да је одбио да сарађује, због чега му је и "спакована" оптужница, па је невин осуђен на пет година затвора као организатор групе за продају дроге.

Свједок тужилаштва М. Д. испричао је да му је оптужени инспектор Срђан Радуловић хероином плаћао информације које му је давао у ЦЈБ Бањалука. Испричао је такође да је по захтјеву Радуловића у три случаја "наштимао разбојништво". Према његовим ријечима, он је нашао људе које ће починити разбојништво, а све потом дојавио Радуловићу, како би он и његови ухапсили разбојника и тако показали као добро раде свој посао. Радуловићев бранилац адвокат Бранко Гудало истакао је да свједоци имају велики интерес да лажно говоре против инспектора који су их хапсили због кривичних дјела.

Оптужени Стијак питао је свједока Д. М. шта му значи  пиксла, на шта му је он одговорио да се може рећи и рекет. Стијак га је упитао је л' мисли на рекет за тенис, а Д. М. му је одговорио "за пинг-понг" и почео да објашњава да је то кад дајеш новац за нешто. Ову расправу прекинула је предсједник судског вијећа судија Весна Кудрић.

Стијак је Д. М. питао да ли је код њега видио икада дрогу, а он је одговорио да није. Осим инспектора Радуловића и Стијака, за трговину дрогом оптужен је и инспектор Марко Ковачевић. Тужилаштво их терети да су чинили организовано удружење које је хероин и марихуану продавало од краја 2010. до октобра 2013. године. *

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана