Inspektori falsifikovali zapisnike o pretresima

Nebojša Tomašević
Inspektori falsifikovali zapisnike o pretresima

Banjaluka - Pojedini inspektori banjalučkog Centra javne bezbjednosti falsifikovali su zapisnike o pretresima osumnjičenih za dilanje droge i u njih unosili neistinite podatke.

Ovo se u petak moglo čuti u banjalučkom Okružnom sudu iz iskaza nekoliko svjedoka na suđenju policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i Marku Kovačeviću, koji su optuženi za organizovanu trgovinu drogom i druga krivična djela.

Svjedok tužilaštva, takođe inspektor u CJB Banjaluka Ranka Karalić, ispričala je da je prilikom pretresa stana osumnjičenog Predraga Dragića u zapisnik unijela da su tokom pretresa bili prisutni svjedoci, iako to nije tačno. Karalićeva, koja je od Specijalnog tužilaštva RS dobila imunitet, rekla je da je to uradila jer joj je to tako tražio optuženi Radulović.

- Pitala sam gdje su svjedoci, ne možemo bez njih, on je rekao da ne pravim problem. Dao mi je podatke da kao svjedoka upišem Igora Vidovića i rekao da nađem nekog drugog i upišem kao svjedoka. Kazao je da se to tako često radi. U zapisnik sam kao svjedoka unijela podatke koleginice Bojane Lazić-Tubić i potpisala je, ali nisam joj to rekla - kazala je Karalićeva.

Drugi svjedok, takođe policijski inspektor koji je dobio imunitet, Siniša Krajnović kazao je da je u zapisnik o pretresu stana Miše Grbića navedeno da je bio prisutan svjedok Igor Vidović, ali da ga on nije vidio na pretresu kada je pronađena droga. Krajnović je odgovarajući na pitanja odbrane kazao da nije tačno da je optuženi Srđan Radulović nagovarao Duška Suvaru zvanog Hans da prodaje drogu.

Specijalno tužilaštvo Kovačevića, Stijaka i Radulovića tereti da su bili organizovana grupa koje je prodavala heroin i marihuanu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana