Инспектори фалсификовали записнике о претресима

Небојша Томашевић
Инспектори фалсификовали записнике о претресима

Бањалука - Поједини инспектори бањалучког Центра јавне безбједности фалсификовали су записнике о претресима осумњичених за дилање дроге и у њих уносили неистините податке.

Oво се у петак могло чути у бањалучком Окружном суду из исказа неколико свједока на суђењу полицијским инспекторима Срђану Радуловићу, Огњену Стијаку и Марку Ковачевићу, који су оптужени за организовану трговину дрогом и друга кривична дјела.

Свједок тужилаштва, такође инспектор у ЦЈБ Бањалука Ранка Каралић, испричала је да је приликом претреса стана осумњиченог Предрага Драгића у записник унијела да су током претреса били присутни свједоци, иако то није тачно. Каралићева, која је од Специјалног тужилаштва РС добила имунитет, рекла је да је то урадила јер јој је то тако тражио оптужени Радуловић.

- Питала сам гдје су свједоци, не можемо без њих, он је рекао да не правим проблем. Дао ми је податке да као свједока упишем Игора Видовића и рекао да нађем неког другог и упишем као свједока. Казао је да се то тако често ради. У записник сам као свједока унијела податке колегинице Бојане Лазић-Тубић и потписала је, али нисам јој то рекла - казала је Каралићева.

Други свједок, такође полицијски инспектор који је добио имунитет, Синиша Крајновић казао је да је у записник о претресу стана Мише Грбића наведено да је био присутан свједок Игор Видовић, али да га он није видио на претресу када је пронађена дрога. Крајновић је одговарајући на питања одбране казао да није тачно да је оптужени Срђан Радуловић наговарао Душка Сувару званог Ханс да продаје дрогу.

Специјално тужилаштво Ковачевића, Стијака и Радуловића терети да су били организована група које је продавала хероин и марихуану од краја 2010. до октобра 2013. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана