Čelnici MUP-a svjedoci optuženih inspektora

Nebojša Tomašević
Čelnici MUP-a svjedoci optuženih inspektora

Banjaluka - Rukovodeći ljudi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske biće saslušani kao svjedoci odbrane u predmetu protiv inspektora CJB Banjaluka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Marka Kovačevića koje terete za trgovinu drogom.

Prema prijedlogu advokata Branka Gudala koji brani optuženog Radulovića, u njegovu korist svjedočiće pomoćnik direktora Policije RS Darko Ćulum, te zamjenik načelnika Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS Zoran Mandić kao i zamjenik načelnika Uprave policije MUP-a RS Mladen Marić i načelnik Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi krim-policije RS Dražen Arbutina. U korist inspektora svjedočiće i njihov nekadašnji šef načelnik Odjeljenja za droge u CJB Banjaluka Siniša Grahovac. U nastavku procesa, u petak, u banjalučkom Okružnom sudu on je predložio 12 svjedoka.

Gudalo je zatražio da sud ukine pritvor Raduloviću, Kovačeviću i Stijaku u kojem se nalaze 17 mjeseci. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" sud nije donio odluku. Specijalno tužilaštvo RS tereti Kovačevića, Stijaka i Radulovića da su bili organizovana grupa koje je prodavala heroin i marihuanu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Osim njih, optuženo je još pet inspektora koje terete za iznude iskaza, falsifikovanja, zloupotrebe položaja. Tužilaštvo je u petak u banjalučkom Okružnom sudu izvelo skoro sve materijalne dokaze. Ostalo je još da budu saslušana dva svjedoka. Novo ročište zakazano je za 4. mart kada će početi izvođenje dokaza odbrane.

Mandić, koga odbrana zove za svjedoka, u vrijeme kada su prema optužnici inspektori počinili krivična djela bio je načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a Marić i Ćulum su bili načelnici CJB Banjaluka. Arbutina je bio na čelu Sektora grada i Krim-policije CJB Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana